dilluns, 9 de desembre del 2013

Primer bloc del #ProjecteRelleu a la colla de Joves

Després de dos diumenges formatius, la colla de Joves ha fet les quatre primes sessions del Projecte de Relleu que ha preparat l’Equip de monitores.

En aquestes s’han tractat temes de model d’esplai, model d’Eixam, temps de lleure, ideari, gènere i drets humans
.
En la primera sessió, sobre model d’esplai, els Joves van confeccionar un núvol amb les paraules que creien que definien el tarannà de l’esplai Eixam a partir de la seva experiència com a Joves. A continuació, vam introduir els conceptes temps lliure/ temps de lleure. Després de pensar situacions que exemplificaven què era cadascun, van fer una representació teatral amb els casos en els que no s’acabava d’entendre la diferència entre ambdós termes. Vam tancar la sessió amb un col·loqui sobre aquestes.

En la segona i tercera sessió vam treballar l’Ideari de l’Eixam – aprovat a la darrera Assemblea General Extraordinària del 14 de juliol –, distingint l’acció pedagògica de l’entitat i l’acció de transformació social. En la primera, vam fer una lliga de debat per parlar sobre conceptes com coeducació, drets dels infants, educació en valors, progressisme i lliurepensament. En la segona, el grup de joves van fer una llista boja per Rubí i vam debatre què fem des de l’esplai per millorar el poble així com per promoure processos de transformació social.

En la darrera, es van parlar de dos conceptes claus que treballem a l’Eixam: gènere i drets humans. Pel que fa al gènere, van visionar un documental, van fer un debat i representacions sobre problemàtiques en referència al tema que ens poden succeir a l’esplai. Després, vam fer un cafè rodant sobre els Drets Humans i els Drets dels Infants.


L’Assemblea de monis valorem molt positivament aquestes primeres formacions del #ProjecteRelleu i ja estem preparant un cap de setmana formatiu de cara a principis del segon trimestre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada