dimarts, 25 de novembre del 2014

Els esplais rebutgem el feixisme i el racisme!

Publiquem el posicionament fet per la nostra federació, Esplais Catalans (ESPLAC):

Esplais Catalans som una associació educativa d’infants i joves per la llibertat de pensament i l’acció de la ciutadania, especialment, amb els Drets Humans i dels Infants com a marc de referència. Tenim com objectiu promoure la transformació social a través d’una educació integral i alliberadora educant en valors i, per tant, hem de combatre des dels esplais totes aquelles actituds violentes, homòfobes, racistes o sexistes.
Recentment hem sabut que les joventuts de Plataforma per Catalunya faran una trobada a la casa de colònies La Censada, a Santa Margarida de Montbui, i des d’Esplais Catalans manifestem el nostre rebuig frontal a l’ús d’un espai educatiu com són les cases de colònies de la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils. Segons la pròpia definició de la Generalitat de Catalunya, les cases de colònies són “instal·lacions destinades principalment a donar allotjament a grups d’infants o de joves que participen en activitats educatives en el temps lliure, culturals i de lleure”.
Des d’Esplais Catalans ens sumem a la demanda de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge i emplacem als poders públics a actuar en conseqüència i no permetin aquesta trobada de joves feixistes. Així mateix, també ens sumem al boicot d’aquelles instal·lacions que acullin activitats que pretenen fomentar la xenofobia i el racisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada