dimarts, 18 de febrer del 2014

Suport al Projecte Localitza't!

El proper 22 de març, el C. E. L'Eixam participarà en els actes del Localitza't que la comissió d'Esplais Catalans està organitzant. Per mostrar el nostre suport, fem públic el manifest... CAP ESPLAI SENSE LOCAL!

MANIFEST PROJECTE LOCALITZA’T

Què és un esplai?
            Un esplai és una entitat d’educació en el lleure infantil i juvenil sense ànim de lucre. Per tal de donar sentit al temps lliure dels infants, l’esplai treballa des del voluntariat mitjançant un projecte educatiu basat en la llibertat, l’esperit crític, el respecte i la inclusió social. Els dissabtes ens trobem infants, joves, monitors i monitores per aprendre jugant i fent activitats. Amb aquesta tasca contribuïm a enfortir el teixit associatiu dels nostres barris. Així doncs, entenem el projecte d’esplai com un espai de participació enfocat a la transformació social.

Quina és la nostra realitat?
            Els esplais depenem d’un punt de trobada permanent, un lloc on reunir-nos sense restriccions horàries, poder realitzar activitats i guardar-hi material, és a dir, un local digne. Tanmateix, la realitat amb què ens trobem no és aquesta: molts esplais es veuen obligats a subsistir sense local, pagant lloguers desorbitats per espais inadequats o bé conformant-se amb equipaments públics que no responen a les nostres necessitats. Això condemna a 1.630 infants a fer esplai al carrer i a 500 monitores i monitors de tot Catalunya a reunir-se en espais no adients com bars, places i cases particulars. I a tot això, l’Administració pública infravalora la nostra tasca social i no es responsabilitza del problema. La manca de voluntat política ha generat la següent situació paradoxal: un gran nombre de locals buits i sense ús i desenes d’esplais que s’han quedat sense sostre.

Què reivindiquem?
            Per tal d’acabar amb aquesta situació injusta creiem que els responsables han de prendre mesures urgents per unes demandes que ja fa anys que duren. Proposem dues vies assequibles: que mitjançant convenis entre l’Administració Pública i les entitats es cedeixin espais adequats, o bé subvencionar l’adquisició o l’arrendament d’equipaments a les associacions de lleure. En qualsevol cas, els esplais no ens quedarem de braços plegats i seguirem lluitant pel nostre reconeixement. No disposar de local limita el caràcter inclusiu i popular del nostre projecte. Els infants són el nostre futur però abans cal pensar en el seu present: sense locals no hi pot haver esplais; cap esplai sense local!

PROJECTE LOCALITZA’T – ESPLAIS CATALANS

www.localitzat.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada